8 Kasım 2013

Klişelerden Uzak Bir Evlenilecek Erkek Yazısı: Sokakta Beyefendi, Mutfakta Aşçı, Yatakta İlah

90’ların sonlarında çocukluğumuzun en tatlış zamanlarını yaşarken mahallemizdeki ablaların fırtınalı aşk hayatları vardı. “Çıktıkları” abilerle ilişkilerini gizler, eğer tanrı korusun “ayrılık” vuku bulursa bir daha evlenemeyeceklerini çünkü erkekler tarafından istenmeyeceklerini bize anlatırlardı. O zamanlar kızlar evlenilebilecek ve eğlenilebilecek olarak ikiye ayrılır, erkek kısmı eğlenebildikleri hatunların çocuklarına anne olabileceğine ihtimal vermezlerdi.

Üzerinden yıllar geçti… Adamlar kumaş pantolonlarını kösele ayakkabılarını çıkardılar. Düşük bel skinny jeanler, Lacoste ayakkabılar geçirdiler üzerlerine, Fashion May Kill yazılarını takip etmeye başladılar. Aralarında hala bazı fosiller olsa da, artık revize olan beyler sayesinde yeni bir kategori ortaya çıktı. Eğlenen hatunlar…

Kendisini ilk tavlayan erkek dışında başka erkeklerin de olduğunu öğrenen, onları tanımak isteyen, çoğu cinsel tabudan kendini kurtarmış, sosyal hayatta erkeklerden eksik kalmayan –ki bazı durumlarda onlardan daha aktif olan- bu yeni nesil son model hatunlar, erkekleri daha yakından tanıdıkça rollerin tersine dönmesi kaçınılmaz oldu. Ve artık erkekler ikiye ayrılıyordu…



EĞLENİLECEK ERKEK

Bu erkekler, isimlerinin çoğumuza çağrıştırdığı gibi “One night stand” yaşanabilecek güçlü, kaslı, yatakta iyi, sokakta yanınızda dolaştırmayacağınız erkeklerden oluşmuyor. İlişki bağlamında ele alırsak, kendisinin ve ne istediğinin az çok farkında olan hatun kişisi, bir erkeği tanıdığında az çok tahmin edebilir ilişkinin yürüyüp yürümeyeceğini. Hayattan beklentileri, şu anki konumları, hayata bakış açıları, ilişki geçmişleri, ilişkileri yaşayış biçimleri hep ele alınır zihnin bir köşesinde. Örneğin bugüne kadar hiçbir ilişkisinde dikiş tutturamamış, aldatmaya meyilli (ki özgeçmişinde daha önce aldatan herkes aldatmaya meyilli olarak damgalanır, damgalanmalıdır), çekici bir erkek pek tabii uzun süreli ilişki için yanlış bir seçim olacaktır. Pembik panjurlar, Ikea mobilyalarla bu adamı hayal etmek en kibar tabirle naiflik olur. Hatunların eski versiyonları bu erkekler için “TANROOM PÖÇ ÇOCUK KAÇIIN!!!!” ya da “Benimle tanışmadığı için böyle, ne aradığını bilmiyor, ben adam ederim onu” gibi bir zihniyetle sonunda ağlak bir aşık klişesiyle sonlanan bir tavır sergilerken, az önce yukarıda açıkladıklarım “Neden olmasın, iki ay üç ay neyse işte biraz eğlenmekten zarar gelmez” diye düşünüp kollarına takarlar bu oldukça iyi görünen, eğlenceli, seksi, kaygısız adamları. Ve adamlar genellikle isimlerinin hakkını verirler ve gayet eğlenceli birkaç ay yaşatırlar size. Kamu mallarıdır kendileri, parselleyemezsiniz ve yol vermek zorunda kalırsınız, doysanız da doyamadıysanız da...

EVLENİLECEK ERKEK

Asil bir İngiliz atı üzerinde, peleriniyle size doğru gelirken… Öhöm tabiî ki de Prince Charming’ten bahsetmiyorum burada. Hal hareketleriyle, efendi duruşuyla, günlük hayatın küçük zevklerinden uzak ancak daha derin daha anlamlı bakan, davranan ve en önemlisi size güven veren erkekler bu başlıkta toplanır. İlişkiye de başlarken sonunun ne zaman olacağını kestiremezsiniz. Eğer yolunda giderse işler “Neden olmasın?” diyebileceğiniz tiplerdir. Kaşığın dış tarafında size sarılırken kollarında huzur içinde uyuyabileceğiniz, sabah kahvaltı akşam lezzetli yemekler hazırlayan, genelde sakin mizaçlı bu erkekleri birkaç görüşmeden sonra tanıyabilirsiniz. İlişkide sadık, dürüst bir geçmişleri vardır, eski sevgililerinden –ki sayıca çok değildir zaten- bahsederken saygılı konuşurlar. İlişkileri genelde 6 aydan uzun sürmüştür. Gözü fel fecir okumayan, ailesine aile yaşantısına önem veren gelecekte çocuk sahibi olmak isteyen bu tatlı beylerden birine gönlünüz düştüyse ne ala. Yatakta harikalar yaratmasa da öğrenmeye açık olanları kıvama getirilebilir sizin tarafınızdan. Zaten sokakta beyefendi, mutfakta aşçı, yatakta ilah olan erkek yoktur, olur da bulursanız bana yollayın, karşılığında size 5 adet eğlenceli erkek paslayabilirim ;)

Hepinize gönlünüze göre bir/birkaç erkek diliyorum. Xoxo!!         

Not: Blogumuz, Hürriyet Bumerang Ödüllerinde "En Tarz Blog" dalında aday. Eğer bize destek vermek istersen, buraya tıklayıp hiçbir ücret ödemeden oy verebilirsin. Şimdiden teşekkürler.

                                                                                                          Senjar

3 yorum:

  1. Şu an içinde bulunduğum durum için eğlenilecek erkek > evlenilecek erkek

    YanıtlaSil
  2. Evlenilecek erkeğin de eğlenebileceğini, yatakta en az evlenilecek erkek kadar iyi olabileceğini, ikisinin kombinasyonunun da bir nevi "eğlenceli evlenilecek erkek" şeklinde vuku bulabileceğini düşünmekteyim. Ben bulamadım daha ama bulunca haber ederim sana. Öpenzi, kaçanzi EzgiÇ. (Bil bakalım ben kimim?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudu kaybetmemek lazım, kaybedersek gay olmamız gerekebilir :P bulursan sadece buldum de, bana paslamana gerek yok. sana özel izin :))

      Sil

.