30 Temmuz 2013

Kutudan Yayılan Sesler: Top 10 TV Serisi Açılış Şarkısı

İtiraf etmem gereken bir şey var: Tam bir ABD Tv'si bağımlısıyım. Amerika'da yaşıyor olsaydım büyük olasılık o yıllarca duyduğumuz “coach potato”nun sözlük karşılığı olabilirdim yani. Dizi listelerindeki çoğu diziyi en az bir kere izlemişimdir. Hatta bir ara, haftanın her gününe bir dizim denk geliyordu. Pazartesi - Pazar kesintisiz tv yayını gibiydi bilgisayarımın D: dosyası. Mevsim yaz olduğu için diziler tatilde ama ben yine boş durmuyorum 4 yaz dizim (True Blood, The Newsroom, Suits, Pretty Little Liars) başta olmak üzere yeni başladığım Breaking Bad, sırf lise dizisi olduğu için izlediğim Twisted ile beraber yine haftanın 7 gününü 6 diziyle dolduruyorum. Bir de üstüne sıkılmadan defalarca açıp izlediğim diziler var: Scrubs, Community, Cougar Town ve tabii ki vazgeçilmez Law and Order: SVU.

Düşünün ki bu saydıklarım izlediklerimin sadece yarısı. Yazarken kendimden utanıyorum şu an. Her ne kadar diziler güzel, izlenesi olsa da bu kadarı da olmaz ama değil mi sevgili okuyucular? Ama etrafımdaki çoğu insanda karşılaştığım bir özellik bu; yeni nesil bir hastalığa dönüşebilir ileriki zamanlarda TV serisi izlemek. 4'ün altında dizi izleyen arkadaşım yok. Zaten birimiz bir diziye başlamaya görsün, ertesi hafta hepimiz de o diziyi sömürüyoruz. Hatta dizinin sadece 1 sezon olmasını umursamıyoruz bile, nitekim Jane By Design vardı sadece 1 sezon sürdü devamı gelmedi ama buna rağmen oturduk o diziyi bile izledik. Ki inanılmaz bir diziydi kendisi, keşke hiç bitmeseydi. (Yapımcılar duyun bizi)

Madem bu kadar dizi-koliğim; beni etkileyen dizi müziklerini de yazayım dedim. Dizilerden kaptığım müzisyenleri bir kenara atamam aynı zamanda. Az Snow Patrol dinlemedik Grey's Anatomy'de. Az Radiohead çalmadı House'da. Ama bugünkü konu diziden kaptığım adamlar değil tabii ki, dizilerin açılış müzikleri. 'Opening Theme Song'u Türkçe'ye çevirmeye çalıştığımda ortaya Açılış Müziği çıktı ama bence güzel oldu; sırıtmadı pek.

Lafı uzatmayayım ve sizi 10 Tv seri müziğini sıraladığım listemle baş başa bırakayım. 10'dan geriye sıraladım bu sefer, kanımca en güzelini, en mükemmelini, dizisine en yakışanı 1 numaraya yerleştirdim. Ama bu demek değil ki 10 numara korkunç. İzlediğim 1 milyon diziden 10 dizi seçmek benim için çok zordu o yüzden bu seçtiğim 10 dizi aslında benim 1 numaralarım. (Ne kadar çok rakam-sayı kullandım şu paragrafta.)

Not: Seçtiğim iki diziyi izlemiyorum. Ama müzikleri o kadar mükemmeldi ki koymadan edemedim. İnanılmaz başarılılar. Sırf onun için sene içinde iki diziyi de izlemeye başlayacağım.

Not2: Buraya sadece şarkıların orijinallerini koydum ama bence bir de dizilerin açılış jeneriklerini izlemenizi tavsiye ederim. Hepsi de jenerikle bütünleştiğinde bambaşka bir şey oluyor çünkü.

10. Ryan Star - Brand New Day (Lie To Me)



9. The Rembrandts - I'll Be There For You (Friends)



8. Phantom Planet - California (The O.C.)



7. Massive Attack - Teardrop (House)




6. The Who - Who Are You? (CSI: Las Vegas)



5. The 88 - At Least It Was Here (Community)



4. Ramin Djawadi - Main Theme of Game of Thrones (Game of Thrones)



3. Lazlo Bane - Superman (Scrubs)



2. Ima Robot - Greenback Boogie (Suits)



1. Jace Everett - Bad Things (True Blood)



Not3: İzlemediklerim Game of Thrones ve Lie To Me idi. Merak eden olduysa diye.
  
Haftaya görüşmek üzere. (Belki bir sürpriz olabilir haftaya) 
Müzikle kalın.  (Dizi izleyin.)
 
xoxo                


Gözde Sarıhan 

3 yorum:

  1. Pek bi tatlı ve içten yazıyorsun. Dizikoliktim ben de bir zamanlar ama artık onun yerini başka şeylerle doldurup dizi sayımı azalttım. Ama şunu söyleyebilirim ki, düzenli şekilde dizi seyretmek insanın hayatını düzene sokmuyor mu sence de ?!

    YanıtlaSil
  2. THE ENGİNE ROOM-A PERFECT LİE... MAKE ME BEAUTİFUL DİYOR Bİ KERE. GÖRMEZDEN GELMEMELİYİZ.

    YanıtlaSil
  3. 4 ve 6 numara favorilerimden.. amaaaaa kesinlikle simpsons jenerik müziği bir numara.. :))

    YanıtlaSil

.