11 Haziran 2013

Fifi Ödülleri 2013


Bu sene 21.’si düzenlenen ve parfümeri dünyasının Oscar’ları sayılan Fragrance Foundation’ın sunduğu Fransız Fifi Ödülleri töreninde parlayan yıldız Guerlain La Petite Robe Noire oldu. Thierry Wasser imzalı koku; en iyi kadın parfümü, en iyi şişe tasarımı, en iyi reklam kampanyası ve tüketici seçimi kategorilerinde ödül aldı. Kendi mağazasında satışı yapılan kadın parfümlerinde ise kazanan Marie Salamagne’nin tasarımını üstlendiği Yves Rocher So Elixir Purple oldu.

Erkek kategorilerinde ise en iyi parfüm ve en iyi şişe tasarımı ödüllerini Olivier Polge’un eseri Viktor & Rolf Spicebomb kucakladı. Tüketici, seçimini Alberto Morillas ve Honorine Blanc’nun tasarladığı Diesel Only the Brave Tattoo’dan yana kullandı. Mathieu Nardin tarafından L’Occitane için dizayn edilen Eaux de Provence Eau Universelle kendi mağazasında satışı yapılan en iyi erkek parfümü ödülünü eve götürdü. En iyi reklam kampanyasında galip Kenzo Homme Sport oldu.

Blogger’lar, basın mensupları ve uzmanların oluşturduğu jürinin verdiği Prix des Experts ise Diptyque için parfümör Fabrice Pellegrin’nin yarattığı Volutes’ün oldu. En iyi konsept ödülünü, Céline Verleure’ün kurduğu ve modern fotoğrafçılık sanatı ile parfümeriyi harmanlayan Olfactive Studio firması aldı.
Ayrıca geceye katılan konukların oylarıyla le parfum mythique, efsanevi parfüm kategorisinin kazananları belirlendi. Rekabete girmek için parfümün en az yirmi yıl önce piyasaya sürülmüş ve hâlen Fransa’da en iyi satan ilk otuz listesinde olması gerekiyor. Kadınlar için Guerlain Shalimar, erkekler içinse Christian Dior Eau Sauvage bu prestije nail oldu.

Manş Denizi’nin öteki kıyısındaki İngiliz Fifi Ödülleri’nde La Petite Robe Noire en iyi kadın parfüm reklamı kategorisinde birinci çıkarken en iyi kadın parfümü ödülünü Annie Buzantian ve Ann Gottlieb tasarımı Marc Jacobs Dot’a kaptırdı. Erkeklerde ise en iyi parfüm Spicebomb seçildi. Şişe dizaynı ödülünü Balenciaga Florabotanica ve Lalique Hommage à l’Homme alırken sınırlı dağıtımda kazananlar erkek dalında Jean-Christophe Herault imzalı Comme des Garçons Amazingreen, kadın dalında Tom Ford Private Blends için Antoine Lie’nin Café Rose’u oldu. En iyi bağımsız parfüm ödülü Maison Francis Kurkdjian Oud’a verildi.

Peki 2012 yılında çıkan parfümler arasında sizin favorileriniz neler?


*Görsel: Fifi ödülleri.
                                                                                                                                             M


2 yorum:

  1. Benim bu yılki favorim açık ara Chanel'den Bleu De Chanel'di.

    YanıtlaSil
  2. Bleu de Chanel 2010 yılında piyasaya sürüldüğü için bu seneki rekabete dahil olmadı; ancak sevdiğiniz bir parfüm bulmanıza sevindim. Oldukça yüksek kalitede hammaddelere (Chanel bu konuda çok titiz.) ve özenli eforlara rağmen şahsen Bleu'yü hayal gücünden yoksun ve fazla "güvenli" bulduğumu belirtmeliyim. Gene de kendi türü arasında en iyi seçimlerden biri.

    YanıtlaSil

.