6 Ocak 2014

2013'ten Akılda Kalanlar...

Bmigo
Fashion May Kill

Çalışacak dersin ve de dershanenin olmadığı (evet daha TUS'a çalışmaya başlamadım) bu harika hafta sonunda, bilgisayarın başında internette öylesine gezinirken, milyonlarca 2013 derlemesiyle karşılaştım. Dedim haydi bir tane de ben yapayım. Koskoca 2013, neler neler oldu bu sene ohooo baya yoğun bir yıldı.

Royal baby mi doğmadı, sevgili Miley dil canavarına mı dönüşmedi, popstarlar ünlü markalara transfer mi olmadı hatta David Bowie falan mı dönmedi? Bir baktım oldukça materyal var. Yalnız takdir edersiniz ki bir yıl oldukça uzun bir süre ve akılda da bir sürü olay var; bu sebepten olayları kronolojik sıraya sokmak fazlaca yorucu geldi, yapamadım. Aman Bmigo da kolaya kaçmış demeyin o kadar da önemli değil bence. Değil mi?


Neyse lafı uzatmadan başlayayım hemen bu sene Fashion May Kill gözünden akılda kalanlara!

Miley Cyrus – Robin Thicke VMA performansı


Yazıya başlamadan önce birkaç kişiye sordum, ''Hey you! Söyle bakalım bu yılı neyle hatırlıyorsun? 2013 deyince aklına ne geliyor?'' diye. Abartmıyorum hepsi Miley ve dili dedi ilk önce. E doğal tabii bir yerde, sanırım yıllarca akıllarda kalacak bir performans oldu. Ama ben asıl Robin Thicke'in giydiği, efsanevi Tim Burton filmi Beetle Juice esintili takıma dikkat çekmek istiyorum. Uzun saçlarıyla bisiklete bindiği klibini görüp de bugünleri tahmin etmek imkansızdı sanırım. Neredeyse yılın şarkısı diyebileceğimiz Blurred Lines ile yaptığı geri dönüşten sonra, Take It Easy On Me şarkısının klibinde de kullandığı takım tüm övgüyü Miley'nin almaması gerektiğinin bir göstergesi.

Jennifer Lawrence ve Oscar Ödülleri


Nazar değdi! Arkadaşlar başka açıklaması yok bunun, nazar yani bu! 

Son birkaç yılın, bize iyi ki kattığı nadide insanlardan biri Jennifer Lawrence. Hunger Games olsun, Silver Linings Playbook olsun başarıdan başarıya, ödülden ödüle koşuyordu. Ta ki düşene kadar! Tam da Silver Linings Playbook'taki oyunculuğu ile kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını almaya giderken, içinde zarafetten öldüğü tafta Dior elbisesinin eteklerine takıldı, düştü. Yazık, gerçekten. Tabii ki çekemeyenlere de gün doğdu, çarşaf çarşaf fotoğraflarına bakıp güldüler. Olsun, kız Dior'un gözdesi, reklam yüzü bir kere siz kimsiniz karalamaya gücünüz yetsin?!

The Not So Great Gatsby



Leonardo DiCaprio ve Carey Mulligan'ın başrollerinde olduğu, F. Scott Fitzgerald'ın 1925 yılındaki romanından uyarlanan film, bu yılın en çok beklenen olaylarından biriydi. Çok sevgili Cinema May Kill'in de köşesinde yazdığı film büyük ilgi gördü ancak beklendiği kadar mükemmel de olmadığı anlaşıldı. Yine de kendi adıma renklerdi, kıyafetlerdi, partilerdi derken sevdim filmi.

Bizimle ilgili kısma gelirsek filmdeki kıyafetlerin arkasındaki isimler Catherine Martin ve Miuccia Prada idi. Kostümlerin çoğu, 1920'lerin tarzını yansıtmak amacıyla Prada arşivlerinden alındı. Mücevherler Tiffany arşivlerinden alınırken, erkek kostümlerinde de Brooks Brothers ile çalışıldı.

Met Gala – Punk: Chaos to Couture


Yılın moda gecesi Costume Institute Gala‘sının bu yılki teması Punk'tı. Maalesef katılımcıların çoğunun temaya uyamayarak geldiği gecede Madonna ve Sarah Jessica Parker en çok dikkat çeken isimlerdendi. Katılanların büyük kısmının üzerindeki isim olan Ricardo Tisci ise gecenin bir başka başarılı ismi. Ancak geceye damgasını vuran insan, koltuk desenli kıyafeti (özür dilerim sevgili Ricardo Tisci ama öyle yani), karnında bebeği, kolunda Kanye West ile Kim Kardashian oldu! Geceyi hatırlamak isteyenler tam yazıya buradan ulaşabilirler.

Kate Middleton ve Royal Baby


Dünya üzerindeki neredeyse herkesin imrendiği Kate Middleton bir de Prince George adlı bir çocuk doğurdu ve mutluluğuna mutluluk kattı. Umarız Kate'in genlerini almıştır da George'un saçları da babası kadar erken dökülmez.

Lady Gaga – Versace ve Rihanna – Balmain Birlikteliği


Lady Gaga Donatella isimli bir şarkı yaptığı yakın dostu Donatella Versace ile iş birlikteliğine de girip Versace'nin yeni yüzü oldu.

Modaya iki koldan birden giren Rihanna ise bir yandan tasarımcı Adam Selman ile birlikte oluşturduğu River Island koleksiyonunun Londra moda haftasındaki açılışını yaparken, bir yandan da Balmain'in yeni yüzü oldu.

CFDA Ödülleri ve Oscar de la Renta'nın meslekteki 50. Yılı


Bilmeyenler için hemen yazayım CFDA'in açılımı Council of Fashion Designers of America. E tabi böyle büyük bir kuruluşun ödülleri de aynı derecede büyük ve önemli oluyor. Gecede kazananlar için de küçük videolar hazırlanmış.

Yıl boyu süren başarısı kazandığı Uluslararası Ödül ile taçlandırılan Ricardo Tisci'ye de videosunda Kanye West, Liv Tyler, Jessica Chastain, Joan Smalls gibi isimlerin yanında yakın arkadaşı, performans sanatçısı Marina Abramovic de eşlik ediyor ve videoda sanatçının The Artist is Present isimli parçası canlandırılıyor.

Aynı zamanda meslekte 50. yılını kutlayan Oscar de la Renta, Hillary Clinton tarafından verilen Kurucu Ödülünü alırken, Vera Wang de Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık görülmüş.

David Beckham ve H&M


H&M iç giyim koleksiyonuyla karşımıza çıkan David Beckham bir de koleksiyon için Guy Ritchie'nin yönettiği kısa film çekmiş. Bir talihsizlik sonucu bornozu arabanın kapısına sıkışıp çıkıp giden Beckham, sanıyorum Victoria Beckham tarafından hediye edilen ve bu yüzden çok önemli olan bornozu alabilmek için boxer'ı ile sokaklarda arabayı kovalıyor. David Beckham her zaman güzel, reklam da gayet eğlenceli olmuş.

Kate Moss ve Playboy Dergisinin 60. Yılı


60. yıl özel sayısı kapağı için tabii ki de Kate Moss'u seçen ve modelin birbirinden çıplak ve güzel fotoğraflarını çeken Playboy dergisi oldukça güzel bir seçim yapmış.

Bu arada yakın zamanda gelecek bir Kate Moss belgeseli var, ilgilenenlere duyurulur.

Beyoncé ve Superbowl Performansı



Bir kısmında Destiny's Child üyeleri Kelly Rowland ve Michelle Williams'ın da kendisine eşlik ettiği Beyoncé, her ne kadar bana Madonna'yı aratsa da delicesine dans ederek ve harika surat ifadeleri yaparak gösterinin hakkını verdi.

David Bowie'nin Geri Dönüşü


10 yıl aradan sonra The Next Day albümü ile geri dönen David Bowie, Tilda Swinton'ın eşlik ettiği The Stars (Are Out Tonight) parçası ile çıkışını yaparken bir yandan da Louis Vuitton'ın L'Invitation au Voyage – Venice koleksiyonunun da yüzü oldu.

İngiltere‘deki The Victoria & Albert Museum David Bowie'nin kültürel mirasını simgeleyen bir sergi açtı ve büyük ilgi gördü.

Justin Timberlake ve Tom Ford


Bir başka uzun yıllar ara vermiş şarkıcı Justin Timberlake 2013'ün başlarında ''I'll be on my suit & tie'' diyerek geri döndü. Aynı şarkısında da söylediği gibi oldukça klasik bir çizgi izleyen JT dönem boyunca giydiği kıyafetleri tasarımcı Tom Ford ile birlikte hazırladı. Justin Timberlake'in The 20/20 Experience dönemindeki stil incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Marc Jacobs ve Louis Vuitton


Marc Jacobs kendi markasının yanında 16 yıldır emek verdiği Louis Vuitton'daki çalışmalarını sona erdirdi.

Dolce & Gabbana ve Çıplak Protestocu


Dolce & Gabbana'nın Spring 2014 Menswear şovunun sonunda izleyicilerin arasından bir protestocu podyuma atlayarak çırılçıplak soyunup koştu. Daha sonradan Dandy Diary adlı bir spor ve moda blogunun sorumluluğu üstlenmesiyle meraklar giderildi.

Chanel Dallas Şovu


Amerikan yerlilerine bir saygı duruşu niteliğindeki Métiers d'Art şovunu Dallas'ta sergileyen Karl Lagerfeld, davetlileri önce bir açık hava sinemasına alıp yeni kısa filmi The Return'ün gösterimini yaptıktan sonra gecenin defile kısmına geçildi. Şov oldukça ilgi uyandırdı.

Christina Aguilera


Ve son olarak Christina Aguilera yeniden zayıf! Artık şişman bir kızım sözlerinin ardından kendisine olan ilgimizi az da olsa kaybettiğimiz Xtina ilham arıyorum diye gittiği Japonya'dan delicesine zayıflayarak döndü. Eski güzelliğine şükürler olsun ki kavuştu. Kendisini çok özlemiştik iyi oldu. Bu kadar Christina demişken jüri üyeliğini yaptığı The Voice'un 5. sezon finalinde Lady Gaga'ya katıldığı Do What U Want performansından da bahsetmeden geçmeyeyim. Bence harikaydı! Gerçekten izlerken ''Myyyyy bones hurt!'' durumunu yaşadım.

Gerçekten baya bir şeyler olmuş bu sene, aferin bana iyi toparladım. Hepsini okuduysanız ne güzel!

Not: Yazının genel, eğlenceli akışına uymayacağını düşündüğüm için koymadım ancak bahsetmeden de geçemeyeceğim, Margaret Thatcher, Nelson Mandela ve Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden arkadaşları da üzülerek anıyorum.


1 yorum:

  1. Jennifer Lawrence düşerken bile güzel, Allah'ım hayranım o kadına. 2013'ün en başarılı ismi bence JLaw.

    Xtina'nın zayıflaması hepimize bir ibret olmalı. Gerçi 'ben şişmanım artık ooo' diye gezindiği zaman, 'bak ne güzel kendiyle barışık benim gibi göbeğinden nefret etmiyor' deyip kendisine özenmiştim. Ama zayıf daha bir güzel kendisi. Bir de 'Back to Basics' gibi bir albüm yapsa artık.

    YanıtlaSil

.