15 Eylül 2013

Trend Raporu: Sonbahar/Kış 2013 Erkek Giyimi

Kadın koleksiyonlarının dahi bol, erkek kesimlerine doğru kaydığı bu sezon, erkek koleksiyonlarında da tasarımlar alabildiğine bol ve büyük kesim. İnce çizgiler sezonu domine eden gri eşliğinde geri döndü. Kürk detaylar olabildiğince çok gözümüze çarpıyor. Hatta bazı markaların kürk ceketleri sezonun en dikkat çeken özelliklerinden. Kışlık giyimde genel olarak sadelik ön plandayken, kazaklar ve gömleklerde kullanılan desenler de sezonun önemli parçalarından.


2013'ün en önemli elementlerinden olan kürk, neredeyse her tasarımcının elinde farklı şekillenmiş. Ermenegildo Zegna'nın elegan, tıraşlı Vizon'u, Versace'nin dantel bir parçayla birleştirdiği yerlere kadar uzanan tasarımı, Moschino'nun ise ekoseyle kullandığı kürk detayı... Hepsi ayrı ayrı göz alıcı.

Fendi

Versace

Fendi - Ermenegildo Zegna

Moschino

Deri ceketler bu sezon uzun, kısa, kemerli, kabartılı ve değişik renklerde neredeyse her anınıza uygun şekillerde karşımıza çıkıyor. Sanırım bu sezon bir deri ceket sahibi olmamak işlenebilecek en büyük günahlardan!

Ermenegildo Zegna

Belstaff

Versace - 3.1 Philip Lim

Prada

Kazaklar ve gömleklerde yine gri renk hakimiyetini sürdürürken, yer yer desenlerle biraz hareketlenmek de mümkün. Ekose ve kazayağı çoğunlukla kullanılan desenlerken, gerçekten hareketlenmek için Paul Smith'e ve geometrik desenlerine bir göz atabilirsiniz.

Prada - Tommy Hillfiger

Paul Smith

Fendi

Fendi - Moschino

Bu kış için kabanlarda Valentino'nun deri şeritli, klasik kaşe modellerinden, Belstaff'ın şişme montlarına, Viktor & Rolf'un metalik ipliklerle dokunmuş parçalarına kadar değişen, hepsi birbirinden şık ve güzel seçenekleriniz var.

Ermenegildo Zegna - Tommy Hillfiger

Valentino

Fendi

Belstaff

Viktor & Rolf 

Klasik giyimde Ermenegildo Zegna'nın geyik derisi, yüksek belli pantolonları görüldüğü anda kalp çalan parçalardan; ancak asıl soru, tercihinizi Dior'un dar kesimli, düz renk takımlarından mı, yoksa Versace'nin tam tersine bol kesimli, ekose, kruvaze ceketli takımlarından mı yana kullanacağınız.

Ermenegildo Zegna - Burberry Prorsum

Versace - Christian Dior

Dolce & Gabbana - Prada - Moschino

Eğer şık ötesi trençkotlar arıyorsanız, içinde göz alıcı pvc seçeneklerin de bulunduğu Burberry Prorsum koleksiyonu doğru adres. Bu sene hem kadın hem erkek koleksiyonlarında kullandıkları kalp şekilleri biraz geçen sezonki Koton ürünlerini hatırlatsa da, sempatikliğini koruyor.

Burberry Prorsum 

Sezonun bir diğer harika özelliği ise yüksek bel pantolonların geri dönmüş olması! Özellikle Jean Paul Gaultier koleksiyonunda bu parçalarla sıkça karşılaşabilirsiniz. ''Moda biraz da sıradışı olmalı, kolayca giyilebilir olmamalı.'' diyenlerdenseniz JPG yine uğramanız gereken yerlerden.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Bütün bu şıklığın arasında birazcık asilik, değişiklik arıyorsanız; yeni kreatif direktörü, yeni çehresi ile Saint Laurent göz atılası.

Saint Laurent


                                                                                                                                             Bmigo



4 yorum:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=wlikSOznmZk

    YanıtlaSil
  2. hayvanların bu şekilde katledilmesine her zaman karşı çıkmışımdır. sizin gibi vizyon sahibi ve birçok insanın stil danıştığı bir moda blogunda da bu konuda daha duyarlı bir yazı olmasını beklerdim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen doğru koşullarda gerçekleştiği sürece kürke karşı değilim, hayvanlar birçok farklı şekilde de öldürülüyor. Bunun yanında bu yazıda amacım özendirmek ya da desteklemek de değil. Sezonun bahsetmeden geçemeyeceğim bir parçası olduğu için yer verdim. Duyarsız olduğum kısımla ilgili daha spesifik olursanız daha dikkatli olmaya çalışırım.

      Sil
  3. Ermenegildo Zegna kürküne, Valentino'ya, Burberry Prorsum'a ve Jean Paul Gaultier'e taptım diyebilirim.

    Bu güzellikleri görmemi sağladığım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

.