8 Ağustos 2013

Kızlar Yollu Erkekler Aygır

Sevgili arkadaşlar MERHABA!

Evet, öküz gibi giriş yaptım çünkü bütünlemelerim 2 ağustos itibariyle bitti ve geçtim nalet olasıca sınıfımı. Pek mesudum kuzum. Yaz tatilim yeni başladı, çeşitli serserilikler yapmayı planlıyorum, haftaya paylaşırım sizinle diye tahmin ediyorum. Şimdi bayram arifesi. Temizlik olsun, bulaşıklar, yemek hazırlamaklar, akraba ziyaretleri olsun hep öyle şeylerle uğraşmaca. Domesticlik’te de yeri gelirse bir dünya markası olabilirim. Yakışıklı erkeklere selam ederim. Kaan’ın Top 10 Yaz Hit’ini açtım bir yandan ufak omuz hareketleri bir yandan da bu haftaki konuyu kafada toparlamaya çalışmaca…

Arkadaşlar güven konusunu ele alasım var ama öncesinde, beni bana cinnet getirten bir Adam’ı anlatacağım size. Arkadaşlarımdan biriyle taa sene başında bir partiye gitmiştik. Bu Adam’ı ben önceden görüp “ne kaa hoş, ne kaa farklı bi diksiyonu var.” falan diye düşünmüş ilgi çekici bulmuştum. Mekanda da karşılaşınca arkadaşıma dedim “haydi bi uğrayalım selam edelim.” yanlarına gittik, selamlaşma, muhabbet “siz de mi partiden sıkıldınız azuhahaah” geyikleri. Kafalar da biraz güzel tabi. Sonra ben bu Adam’ın yanındaki elemanı daha muhabbetli, hoş, sevimli buldum ve arkadaşıma Adam için ”bak ne kadar da iyi hoş çocuk ziyan olmasın iki sohbet et.” dedim. Gecenin devamında bize gidip 101 falan oynadık. Adam’la arkadaşım sabahın ilk ışıklarına kadar muhabbet etmişler, ben biraz erken uyudum o gece. Sonra Adam’la arkadaşım arasında cins bir ilişki başladı. Klasik önce bizim kız ilişki istemedi, zira uzun süreli bir ilişkiden yeni çıkmıştı, sonra kız adım atınca Adam istemedi. Ama bu süre zarfında kamyonlar dolusu sevişildi vesaire.

Yaklaşık 8 ay -1 buçuk ayında hiç konuşmamışlardı; küsmüşler miydi bozmuşlar mıydı ne- birbirleriyle çalkantılı, inişli çıkışlı, adı konulmamış über paylaşımlarda bulunduktan sonra birbirlerini sevdiklerine kanaat getirip sevgili olabildiler. Arkadaş çevremizde haberi alan herkes en az bir elektrobuggy figürü yapmıştır eminim.  Sonrasında Anadolu’nun bağrından kopup gelen delikanlı Adam’ın sevgili yüzünü tecrübe etmeye başladık. Yan yanalarken hiçbir sıkıntıları yok. Tatlımlar, hayatımlar... Ancak biraz ayrı kalsalar, Adam çıldırıveriyor. “Nerde olduğunu haber vereceksin, yarım saat oldu niye haber vermedin, Doruk kim Senjar’ın arkadaşı mı? Ne işi var evde?” gibisinden bir ömür törpüsü halini alıyor. Neymiş kıza güvenmiyormuş. Neden güvenmiyormuş? Çünkü bizim kız onu aldatabilirmiş, mekandan bir erkekle ayrılmakta bir sakınca görmüyormuş.

Erkekleri de, çifte standartlarını da s*keyim. İkisi de aynı durumda, aynı mekanda tanıştılar. Kız bunu sorun, sıkıntı etmezken; Adam çıldırıveriyor bunu düşününce. Karşısında onu her an biriyle aldatabilecek yollu bir kız varmış gibi davranıyor.  Mekandan o gecelik biriyle ayrılmakla ilişki içinde güvenilir olup olmamakla ne ilgisi var tanrı aşkına?! Hayır bir de kızı başkasıyla falan görse yine bu kadar üzerinde durmayacağım. O mekandan ikisi birlikte çıktı o gece. Başkasıyla değil.

Erkekler de kadınlar da rica ediyorum karşısındakine bok atmadan önce bi dönsün önce kendisine baksın. Üstelik ne zamandır insanlar tipleştiriliyor bunu da anlayamıyorum. Sorun kendinize daha önce hiç yalan söylemediniz mi? Peki bu sizi yalancı biri yapmaya yeter mi? Mesela tek gecelik ilişki, sizi yollu yapmaya yetebilecek bir şey mi?

Durup durup sinirlendiriyorlar beni işte böyle. Belki de bu bizim ülkemizin gerçeği, ilk geceden veren kız yollu alan erkek adam gibi adam. Tanımadığı insanla sevişen kız kolay lokma, erkek tam bir aygır mm ne kadar hoş. Madem yapılmaması gereken bir şey, öküz Adam sen naapmaya partide tanıştığın bi kızın evine gidiyorsun? Demek ki asla güvenilmeyecek karaktersiz bir adamsın. Olur mu böyle desek, böyle düşünsek? Hayır yani bir de o gece o masaya gidip iki selam verelim demesek, nasıl tanışacaktınız? Bugün sevdiğin kadını nasıl tanıyacaktın? Nasıl muhabbet kuracaktın? Okulda yola bir yerde gözüne kestirip önünü kesip mektup mu verecektin? O da sana balkondan mendil mi atacaktı? Arkadaşım artık kafaları zihniyetleri lütfen updateleyin. Yeni sürümlerini indirin, bakın bug veriyor güncellemeyince. Güzel programlar güzel çalışmıyor. “Eskiden her şey daha güzelmiş, gerçekmiş” geyiklerini de kesin artık. 2010 küsürlerde 20’li yaşlarımızdayız. Tadını çıkarmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Eskiye dönüş de mümkün değil, bir göz süzmesiyle ömürler serilirmiş yollara şimdi Facebook’dan dürtüp arkadaşlık isteğin kabul edildiğinde karşındakinin nasıl biri olduğunu %80 anlayabiliyorsun. Hani dönem değişti, hala yeni görünümlü kekolar, kezbanlar varsa aramızda uyarın düzeltsinler kendilerini. Aramızda dolaşmaları bu açıdan çok tehlikeli, dışarıdan bakınca tam anlayamıyorsun normal sen ben gibi, tanrı korusun hoşlanıyorsun seviyorsun, o zaman böyle büyük sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Güven konusuna biraz daha eğilecek olursak, güvenin zaman içinde kazanıldığına inanmıyorum. Hiç örneğini de görmedim. İçinde kuşku varsa güvenmemeye dair, hani  “o bana şunu yaptı ve güvenebileceğimi anladım” gibi bir olay olmaz. Yani güven varken yok edilebilir de olmayan güven nasıl kazanılır hiç bilmiyorum. Güven riskli bir seçimdir, hatta içinizden gelen bi şeydir.  Karşındaki güvenini kırana kadar da güvenmeye devam edersin. Seviyor musun karşındakini? Cevabın evetse feriştahı gelse yine de bir şekil bir acı çekeceksin abi, ilişkiyi de “güvenmiyorum be” diye bitirecek g.t kimsede olmadığına göre bari birlikte olduğun zamanı işkence haline çevirme. Aldatacak adam aldatıyor, bir insanın kendini buna hazırlamasına da imkan yok zaten. Güvenmemek için haklı sebepleriniz olsa bile diyorum, seviyorsanız güvenmek en mantıklı olanı, sevdiğin insanla yaşadığın ilişkiden bir nebze olsun tat almak için.

Her neyse, bizimkiler kavgalarını yüz yüze yaptıkları için sonu genelde tatlıya bağlanıyor. Pek çoğumuz sevgi yetmez sadece, sevgiden daha önemli şeyler var dediğimiz listemize “güven”le birinci sıradan giriş yaparız. Ama karşındakine güvenmek belki de en kökeninde, karşındakinin seni yeterince sevdiğine inandığında adını koyduğun şey. Senin karşındakini sevmen yetmiyor, güven de gerekiyor, seni yeterince sevdiğine inanmak, güvenmek. Sonuç olarak canlar, birbirini seven insanların karşısında dağ olsa durmaz, kavgalar zırıldamalar bir yere kadar.

Sevgiyle, güvenle kalın.
İyi Bayramlar.

Senjar


2 yorum:

  1. Anlam veremiyorum ben de gerçekten! Hayır kızların sadece kızlarla, erkeklerin erkeklerle arkadaş oldukları devir biteli yıllar olmadı mı? Bu ne hala? Sen görüştüğü herkesle seni aldatıcağını düşünüyorsan karşındakinin neden hala birliktesin? Bu nasıl mantık yani? Good Luck diyorum hem rastgele düzgün, ahlaklı ötesi bir tanışma biçiminde tanışıp hem de başka hiç bir erkekle aynı ortamda bulunmayacak kız bulma konusunda bu insanlara!

    YanıtlaSil
  2. "dışarıdan bakınca tam anlayamıyorsun normal sen ben gibi, tanrı korusun hoşlanıyorsun seviyorsun" BUNU DÖVME Mİ YAPTIRAYIM TİVİT Mİ ATAYIM KARAR VEREMİYORUM.

    YanıtlaSil

.