2 Temmuz 2013

Milan Moda Haftası 2014 İlkbahar/Yaz


Haziranın sonunun gelmesiyle moda haftaları da başladı. Heyecanla beklenen 2014 İlkbahar/Yaz koleksiyonları podyumlarda yerini aldı. Tasarımlar kadar katılımcıları, konseptleri, beklenmeyen olayları ile de çok konuşulan Milan Moda Haftası'ndan öne çıkanları yazdım.

Minimalist formların yerini oversized, geometrik şekillerden esinlenen parçaların aldığı, desen ve baskıların yine her yerde oluğu bu sezon favorilerim Versace ve Moschino. Sert, kendine özgü ve gerçek imajlardan aldıkları esintilerle göz dolduruyorlar.

Moschino
Neredeyse manzara fotoğraflarını andıran baskıları ile renkli, güçlü ve iddialı bir başlangıç yapan koleksiyon bir parça daha zarif parçalarla devam ediyor. Koleksiyonun bence vurucu noktası olan yıldırım desenli parçalar ise nefes kesiyor. Sadece klapaları desenli olan ceket bile baştan ayağa desenli takım elbise kadar göz alıcı.



Dsquared2
Gezi parkı olaylarına da kayıtsız kalmayan ve desteklerini belirten Dan ve Dean Caten bir uçak kazası temasıyla şovlarını başlattılar. Podyum uçağın düştüğü ada dekoruyla süslenmişken tasarımlar da bu vahşilikten payını almış. Bir parça safarinin yanında, ormanlardan esinlenilen detaylarla süslü klasik parçalar da bulunmakta.Özellikle zebra desenli deri ceket öne çıkanlardan.



Dolce&Gabbana
Bir süredir işledikleri Sicilya temasıyla devam etmekte olan ikili bu koleksiyonda özellikle Zeus ve Apollo'dan esinlendiklerini söylüyor. İkilinin defilesi için ise Sicilya'lı mankenler birbirleriyle yarışıyor. Ancak bu sefer defileye asıl damgasını vuran, şovun sonunda podyuma fırlayıp çırılçıplak soyunarak koşan gösterici oldu. Birkaç yıl önce şovlarda ön sıraları blogger'lara verenlerin başında olan ikili ilk kez bunun kötü bir etkisini gördü.



Calvin Klein
On yılı aşkın süredir markanın başında olan Italo Zucchelli klasik çizgisinden çok da kaymadan ve mavinin neredeyse bütün tonlarını kullanarak hazırladığı son koleksiyonuyla beğeni topladığı kadar tepki de aldı. Koleksiyonun sadeliğinin yanında günün değişik saatlerindeki gökyüzü desenlerini bir araya getirdiği parçalar oldukça orijinal bir fikrin ürünü gibi görünürken diğer parçalar gerçekten de biraz tekrara düşmüş hissi veriyor.


Gucci
Floral desenleri ve naif renkleriyle Gucci daha genç, sade ve atletik. Renklerde olduğu kadar kumaşlarda da sadeliği ve hafifliği vurgulayan koleksiyon bence çok başarılı olmuş. Her şey yaz için.


Versace
Bu sezonki favorim Versace! Disipline ve spora büyük önem veren Donatella Versace tasarımlarına da bu fikirleri büyük ölçüde aktarmış. Sporcu paçaları ve bol kesimler her tarzdaki tasarımda kendini gösteriyor. Parçalar minimalist formların tam tersi, sanki her şey yapılı insanlar için dikilmiş gibi. Tasarımlara eşlik eden renkli bantlar ise koleksiyona bütünlük katmış. Siyah saten, desenli parçalar ise koleksiyon içindeki favorilerim.




Siz de favorilerinizi belirtmek, paylaşmaktan çekinmeyin.

Bir sonraki yazı: Paris Moda Haftası – Öne Çıkanlar


Bmigo


6 yorum:

  1. Benim de açık ara favorim Versace oldu.

    Özellikle Versace'deki ilk fotoğraftaki deri ceket fazla güzel. Ayrıca 3. fotoğraftaki açık kahve kombinini de istiyorum. Çok başarılı bir yazı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Siyah saten versace takım, açık ara

    YanıtlaSil
  3. Calvin Klein ne kadar sade ve güzel gözüküyor. Paris Fashion Week yazını da sabırsızlıkla bekliyorum.

    Selim

    YanıtlaSil
  4. Dsquared2 'i özellikle beğendim. Renkleri özellikle bir harika.
    Sevgili Fashion May Kill'im bir isteğim olacak keşke kadın kreasyonlarını da bir incelesen biz kadınlar için. Onun da altından kalkacağına eminim çünkü.
    Yazına sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Maalesef zaman sıkıntıları yüzünden yapabilmiş değilim, yoksa benim de içim kan ağlamakta bu eksiklikten.

    YanıtlaSil
  6. Umarım en yakın zamanda Türkiye'de de bulabiliriz bu parçaları ve modelleri. :)

    YanıtlaSil

.