23 Mayıs 2013

İzmir'de Vintage: Fikriye

Diyelim ki babaanneniz kıyafetlerini çoktan atmış ya da anneniz sandığındaki güzelim elbiseleri siz daha bebekken genç kız olan kuzeninize vermiş, o da kim bilir neler yapmış nerelerde bırakmış bir daha izini bulamamışsınız. Peki siz Vintage kıyafetleri nereden bulacaksınız?



İşte İzmir'de yaşıyor ve bu dertten muzdarip  olduğunuzu düşünüyorsanız artık bir cevabınız var! Fikriye Vintage!

Geçenlerde bir arkadaşım arayıp sonunda İzmir'de de bir Vintage Butik açılmış hem de güzel bir yere benziyor dediğinde önce şaşırıp, ''E artık zamanı gelmişti! Nerdeymiş ki? Nasıl bir yer?'' şeklinde tepkiler verdim. Sonra da e hadi ben de gideyim bir bakayım dedim.

Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri, Can Yücel sokaktaki Fikriye, bir şey alacak olmasanız bile uğranası, iki dakika da olsa havası hissedilesi bir yer. Sıcak, samimi, süslü bir babaannenin giyinme odası tadında.

Fikriye'nin sahibi Bağcan çok güleryüzlü ve samimi bir insan. Başka başka şeyler denedikten sonra en son burayı açmaya karar vermiş ve iyi de yapmış. Fikriye babaannesinin adı. Eşyaların çoğu da zaten onun evindenmiş. Çok fazla erkek eşyası yok maalesef ama kadınlar için olanlar oldukça çeşitli. Bunların yanında Fikriye'de gözlükler, takılar, ayakkabılar, çantalar gibi temel şeyleri bulabileceğiniz gibi, kutusu açılmamış bir Barbie, parfümler, sigara kapları, dergiler hatta bir daktilo ve telefon ile de karşılaşmanız mümkün.



Bu ilk gidişimden birkaç hafta sonra sevgili kurucumuz Kaan'ı ve Indie May Kill yazarı Gözde'yi de yanıma alıp tekrar gittim Fikriye'ye. Bu sefer çekim yapmaya. Butik sahibesi Bağcan'la biz seçtik, Gözde ve Kaan giydi.

Altta çalan eğlenceli müzikle de birlikte çok güzel iki saat geçirdik. Bir nevi moda çekimi-cilik oynayıp geldik. İşte sonuçlar:

















Son olarak mutlaka Fikriye'ye gitmenizi tavsiye ederken Blogun adını vererek de birazcık indirim kazanabileceğiniz müjdesini de ekliyorum.

                                                                                                                     
Bmigo

6 yorum:

  1. Gözde pantolonunu nereden aldın acaba, Fikriye'den mi? Yazın mükemmel olmuş Bmigo, seviyorum bu blogu! PS:Kot ceket de çok güzeldi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kot İndie May Kill yazarı Gözde'yr ait; ama Fikriye'de de bu tarz pantolonlar bulmak mümkün.

      Sil
  2. işte beklenen an:)kaanın ilk giydiği monta ve gözdenin kot ceketine like like:)

    YanıtlaSil
  3. Hayır maalesef kot pantolon Fikriye'den değil, annemin pantolonu. Vintage ama yani o da :)

    YanıtlaSil
  4. İzmir'de buna benzer başka yerler var mı?

    YanıtlaSil

.