21 Mayıs 2013

2013 Billboard Müzik Ödülleri


Malumunuz veçhile, ödül törenleri önemlidir. Peki neden?

Bana kalırsa, mekanikleşen dünyada ödül kazanmak çok zor ve anlamsız. İnsanların körü körüne, at gözlükleriyle hayranı oldukları ünlüleri destekleme fikrine karşı çıktığım için böyle söylüyorum. Bir önceki cümleyi biraz daha açmam gerekirse; Justin Bieber, Taylor Swift gibi ne yaparsa yapsın hep “başarılı” olarak addedilen insanlar varken, yeni insanlara pek fazla şans tanınmıyor. Müzik ödülleri –belki Grammy hariç- bu sebepten dolayı bana artık anlamsız geliyor. Fakat bu sebep, Billboard Music Awards’ı izlememe tabii ki engel olmadı. Ben işin daha çok kim ne giymiş ve kim performans sergilemiş kısmı ile ilgileniyorum.

Billboard Music Awards, bu yıl Las Vegas’ta gerçekleşti ve son 12 yıldaki en çok izlenme sayısına erişti. Geceye aldıkları ödüllerle damga vuran isimler; Taylor Swift, Justin Bieber, One Direction,Gotye ve Rihanna oldu.

Gecedeki performanslara geçmeden önce kim, ne kazanmış kısa bir özet geçeyim.

Top Artist: Taylor Swift
Top Hot 100 Song: Gotye – Somebody That I Used to Know (feat. Kimbra)
Top Billboard 200 Album: Taylor Swift – Red
Top Duo/Group: One Direction
Top New Artist: One Direction
Top Touring Artist: Madonna
Top Male Artist: Justin Bieber
Top Female Artist: Taylor Swift
Top Hot 100 Artist: Maroon 5
Top Billboard 200 Artist: Taylor Swift
Top Digital Songs Artist: Taylor Swift
Top Radio Songs Artist: Rihanna
Top Social Artist: Justin Bieber
Top Pop Artist: One Direction
Top R&B Artist: Rihanna
Top Rap Artist: Nicki Minaj
Top Country Artist: Taylor Swift
Top Rock Artist: Fun
Top Dance Artist: Madonna
Top Pop Album: Adele – 21
Top R&B Album: Rihanna – Unapologetic
Top Rap Album: Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
Top Country Album: Taylor Swift – Red
Top Rock Album: Mumford & Sons – Babel
Top Dance Album: Madonna – MDNA

Listenin birinci kısmından sonra biraz performanslar ile kendimize gelelim.

Geceyi, Treasure şarkısıyla Bruno Mars açtı. Bruno’nun klasik ödül töreni performanslardan birisi denebilecek nitelikteki performans, oldukça güzel ve eğlenceliydi. Bruno Mars’ın kendine özgü bir sempatisi olduğunu sanırım kimse inkar edemez.


Selena Gomez’in canlı sahne performansı hakkında pek bir fikrim olmadığından dolayı gecenin ikinci performansı için heyecanlı sayılırdım. Vokal olarak pek tatmin edici olmasa da koreografi ve şarkının müziği ilginç bir etki bırakmış olabilir.


Son dönemde hemen hemen herkesin ezbere bildiği Icona Pop – I Love It şarkısına geldi sıra ve seyirci adeta kendinden geçti. Seyirci kendinden geçer de ben boş durur muyum? Tabii ki de cevap: “asla”. Şarkı eğlenceli ve dans ettirici, ayakkabılar ise çok güzel.


Icona Pop’tan sonra sahneye çıkan Chris Brown, Fine China şarkısını seslendirdi ve şarkının sonundaki dansı ile ağzımı açık bırakmayı da bir güzel başardı.


Geceye aldığı ödüller ile damgasını vuran Taylor Swift ise, 22 şarkısına sahne arkasından başlayıp performansını, sahnede balonların arasında sonlandırdı. Ayrıca kısa bir not olarak, Taylor’ı sahnede ilk kez bu kadar enerjik gördüm.


Belki de gecenin en çok merakla beklenen anı, Madonna’ya Top Touring Artist ödülünün takdim edilmesiydi. Will.i.am, Madonna hakkında oldukça güzel ve etkileyici cümleler söyledikten sonra “There is only one Madonna” ile son noktayı koydu. Madonna’nın diva havalarındaki hali de görülmeye değerdi. Çok güzeldi.


Geceye damga vuran bir başka isim olan Justin Bieber, hayranları tarafından seçilen Take You şarkısını seslendirdi. Justin, vokal olarak kötü bir performans sergilese de hayranlarını memnun etmeye yeten bir performansa imza attı.


Kendi adıma mutlu olduğum anlardan birisine geldik şimdi de. Pitbull ve Christina Aguilera’nın Feel This Moment şarkısını seslendirdiği anlardaki Xtina’nın zayıflamış halleri beni çok sevindirdi. Sahnede hala biraz yavaş olmasına rağmen izlenebilir bir performanstı.


Ve sırada gecenin en çok konuşulan performansı var. Seksi şarkıcı Miguel, Adorn şarkısını seslendirirken seyircilerin üzerinden atlayarak karşı platforma geçmek isterken, iki kızın boynunu kırmaya yakın bir kazaya sebep olunca ortaya ilginç görüntüler çıktı.


İşte karşınızda Jennifer Lopez. Sözü hiç uzatmıyorum. O kıyafet, o çizme ve o danslar. Gecenin açık ara en iyi performansı.


Buraya kadar her şey güzel giderken, Will.i.am ve Justin Bieber’ın sergilediği ThatPower performansı geldi çattı. Justin Bieber’ın korkunç vokali ve şarkının sıkıcılıktan ileri gidemeyen koreografisi ile tam bir hayal kırıklığı.


Gecenin en çok konuşulan anları arasında kendine sağlam bir yer edinen olay; Justin Bieber’ın seyirciler tarafında protesto edilmesi. The Milestone ödülünü aldıktan sonra sahneye çıkan Justin Bieber, seyircilerden tepki görünce 19 yaşındayım, elimden bu kadar gelir. Saygı görmek istiyorum. Anneme, babama, kardeşlerime, İsa’ya teşekkür ediyorum diyerek olayı toparlamaya çalışsa da pek başarılı olamadı.


Gecenin sonlarına doğru gelirken sahnede Nicki Minaj ve poposu belirdi. İlerleyen anlarda Lil Wayne’nin katıldığı performansın sonlarına doğru Nicki Minaj’dan kucak dansı da gördük. Bana kalırsa, abartıya kaçılmış bir performans. Ucuzluktan başka bir şey değil.


Gecenin son performansı ise Prince’den geldi. Bir efsaneyi Billboard sahnesinde görünce şaşırmama rağmen güzel bir kapanış ile gece sonlandı.

Performans bombardımanından sonra ödül listesinin ikinci kısmı ile sizi baş başa bırakıyorum.

Top Digital Song: Carly Rae Jespen– Call Me Maybe
Top Radio Song: Gotye – Somebody That I Used to Know (feat. Kimbra)
Top Streaming Song (Audio): Gotye – Somebody That I Used to Know (feat. Kimbra)
Top Streaming Song (Video): Psy – Gangnam Style
Top Pop Song: Carly Rae Jespen– Call Me Maybe
Top R&B Song: Rihanna – Diamonds
Top Rap Song: Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift  Shop
Top Country Song: Taylor Swift- We Are Never Ever Getting Back Together
Top Rock Song: Gotye – Somebody That I Used to Know (feat. Kimbra)
Top Latin Song: Michel Telo – Ai Se Eu Te Pego
Top Dance Song: Baauer – Harlem Shake
Top EDM Song: Baauer – Harlem Shake


Kaan Kızılırmak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.