25 Mayıs 2013

Glasgow'un Naif Çocukları: Travis Top 10


Bu haftaki ismimiz 5 yıldır albüm çıkarmalarını iple çektiğim, iki yıl önce Rock'n Coke'ta kendisini sevenlerle buluşan benim de baş ağrım sebebiyle konserini kaçırdığım Glasgow'un naif mi naif çocukları TRAVIS.

Kendileriyle lisede Closer ile tanıştım. O zamanlar daha çok alternatif rock'tan hoşlanıyorum tabii çoğu liseli genç gibi; naif müzikler ilgimi çekmiyor çok fazla. “Coldplay mi? Ay hiç dinlemem” deyip ertesi hafta sınıfın ortasında 'Nobody said that was easy' diye bağırdığım zamanlar. Travis için de aynısı geçerli. Kanı deliliğimden olsa gerek herhalde ki bir dediğim bir dinlediğimi tutmuyormuş o zamanlar. İyi ki de tutmamış ki; bir gün bana kızlar tuvaletinde (lisemizin cool kızlarının takıldığı yer) müzik çalarından Travis-Closer'ı dinleten arkadaşım G.'nin yanında kendime bok attırmamak için 'Ay çok yavaşlar, dinleyemem.' demiş aynı gün içinde eve gidip tüm gece Travis dinlemiştim. Müzik arşivimin inanılmaz bir spektrum oluşturduğu bu seneler içerisinde Travis'e olan bağlılığım arttıkça arttı. Her ne kadar 2008'de çıkardıkları albümleri “Ode to J.Smith diğer albümleri kadar patlamasa da; şimdiye kadar yaptıkları diğer şarkılarla arada yaşadıkları küçük düşüşleri bize mazur göstermeyi bildi çok güzel müzisyenlerimiz Fran Healy, Dougie Payne, Andy Dunlop,  Neil Primrose.

                  

Bu hafta Travis top 10 yapmamın sebebi ise yaklaşık bir ay önce Ağustos'ta çıkacak yeni albümlerinin habercisi olan single'ları Where You Stand tam anlamıyla bir Travis şarkısı. Özlediğim Travis ritmi, sözleri mevcut bu şarkıda da. Klibi de şarkı kadar güzel ve sevimli. Her ne kadar geçen zamanlar grup elemanlarını yaşlandırmış olsa da onları özlediğimizi fark ediyoruz klibi izlerken. Heyecanla ağustos ayını bekliyorum ve size kendimce seçtiğim en iyi 10 Travis şarkısı sunmaktan büyük onur duyuyorum.

1.      Re-Offender ( 12 Memories)
     
           
2.      Last Words ( Ode to J. Smith)
 
            
3.      Happy to Hang Around (12 Memories)

           
4.      Battleship ( The Boy with No Name)

           
5.      The Line is Fine ( Good Feeling)

                
6.      Last Train (The Invisible Band)

             
7.      Funny Thing (Good Feeling)

                  
8.      Blue Flashing Light (The Man Who)

                    
9.      The Humpty Dumpty Love Song ( The Invisible Band)

                        
10.  Luv ( The Man Who)

         

          Haftaya görüşmek üzere.
          Müzikle kalın xx.
     
Gözde Sarıhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.