9 Mart 2013

Müzik Haber


Rihanna Diamond World Tour

Rihanna’nın 5. dünya turnesi Diamond World Tour, dün gece açılışını yaptı. 30 Mayıs tarihinde Türkiye’de de konser verecek olan Rihanna, yine iddialı bir tur ile karşımızda. Turne kapsamında Unapologetic albümündeki şarkıların dışında Umbrella, Rude Boy, Man Down, Talk That Talk, We Found Love, Where Have You Been gibi birçok hit şarkısını da seslendiriyor. Turnenin 49 konserden oluştuğu ve 26 Temmuz 2013’te biteceği söyleniyor. İlk konserden henüz kaliteli bir video bulunmasa da oldukça güzel fotoğraflar bulmak mümkün, işte onlardan bazıları:




David Bowie & Hurts





Biraz da yakın zamanda çıkan 2 tane albümden bahsedeyim. Bunlardan ilki David Bowie’nin uzun zamandır beklenen The Next Day albümü. Albümün çıkış şarkısı "Where Are We Now?" beklenenden daha büyük bir etki bırakıyorken albümün en başarılı şarkılarından birisi olan The Stars (Are Out Tonight) da kliplendi bile. Anlaşılan uzun süredir bekleyen Bowie, işleri hızlandırma kararı almış. Albümde gözüme çarpan ve dilimi de takılan başlıca şarkılar; The Stars (Are Out Tonight) , Love is Lost ve Valentine’s Day. Bunların dışında If You Can See Me ve Dirty Boys da oldukça iyi. Albümün çok konuşulmasının bir başka sebebi de albüm kapağının "Heroes" albümündeki kapak ile hemen hemen aynı olması. Değişen tek şey ise fotoğrafa sadece beyaz bir karenin eklenmiş olması. Kapağın tasarımcısı Jonathan Barnbrook bu konu ile ilgili açıklamayı yaparak herkesin merak ettiğin soruyu cevaplamışa benziyor. İşte Barnbrook'un açıklaması:

“Heroes’un kapağının beyaz bir kareyle gölgelenmiş olması geçmişi unutmak ya da yok etmek üzere olan rock müziğin ve popun ruhuyla alakalı. Ama gene de, ne kadar uğraşırsak uğraşalım hiçbir zaman geçmişimizden tamamen kurtulamıyoruz. İnsanlar ne kadar geçmişlerinden kaçmaya çalışsalar da her zaman birbirlerini geçmişine göre yargılıyor. Geçmişten bir görüntünün gölgelenmesi (Heroes’un beyaz kareyle gölgelenmesi) sürekli geçmişimizi arkamızda bırakıp bir sonraki güne (The Next Day’e) ilerlememizi simgeliyor.”









Yakın zamanda çıkan bir diğer albüm de Hurts grubunun Exile albümü. Tam olarak adam akıllı dinlemesem de hakkında birkaç şey söylemeden geçemeyeceğim. Hurts grubunun ikinci albümü olan Exile genel olarak 80'lerden esinlenilmiş. Albümün çıkış parçası Miracle kendi içinde gayet başarılıyken, albüm hakkında genel bir bilgi verme konusunda da bir o kadar başarılı. Bunun yanında Somebody To Die For şarkısı kesinlikle 2. single olma konusundaki en büyük aday. Bir diğer dikkat çeken şarkı da The Road. Bu şarkıyı albümün tanıtımındaki kısa videoda kullanan grup oldukça doğru bir seçim yapmış. Video hakkında da pek bir şey söylemeye gerek yok. Sadece izleyin.






Birol Giray (Feat. Ayşe Hatun Önal)

Son olarak da Türkiye'de alternatif olarak bir şeyler yapan iki müzisyenin işbirliğinden oluşan başarılı bir projeye dikkat çekmek istiyorum. Birol Giray ve Ayşe Hatun Önal'dan bahsediyorum tabii ki. Birol Giray'ı tanımayanlara hiçbir şey için geç değildir, bir an önce hareketi geçin diyorum. Kendisi, Türkiye'nin en başarılı DJ'lerinden birisi olmanın dışında, dünyaca tanına birçok isimle de aynı projede bulundu. Ayşe Hatun Önal ise Sustuysam albümü ile çok başarılı bir işe imza attıktan sonra uzun süren sessizliğini sözlerini de kendisinin yazdığı Sen ve Ben şarkısı ile bozdu. Şarkıyı yakın zamanda kliplendiren ikilinin başka projelerde de çalışmasını ummaktan başka bir şey gelmiyor elimden.







Kaan Kızılırmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.